Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa

© Liveleak/Donflamingo Теракт в Ницце
Теракт в Ницце - Sputnik Moldova
Abonare
Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa, până la acest moment nefiind identificați români printre cei decedați, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

BUCUREŞTI, 15 iulie — Sputnik. Prin intermediul Ambasadei României în Franța și Consulatului General la Marsilia, MAE întreprinde în regim de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia victimelor de la Nisa, transmite sitirpesurse.ro

De asemenea, în atentatul din Franţa sunt doi români răniţi. În prezent, cei doi răniți sunt spitalizați.

"Din păcate, se pare că printre persoanele rănite din fericire, cel puţin până la momentul de faţă, nu avem informaţii că ar fi victime cetăţeni români. Ştim doar că există doi cetăţeni români care trăiesc în Franţa şi care sunt răniţi, dar sunt îngrijiţi în spitalele de acolo, de la Nisa", a spus Lazăr Comănescu, ministrul de externe, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Attack in Nice, France - Sputnik Moldova
Atac terrorist în Nisa de Ziua Naţională a Franţei, 84 de morţi (VIDEO)

O echipă a oficiului Ambasadei Române de la Marsilia s-a deplasat în cursul nopții la Nisa și este în legătură cu rudele persoanelor rănite.

Contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia sunt +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040. Autoritățile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor: +33 493722222.

Ministrul român de externe, Lazăr Comănescu, i-a transmis personal condoleanțe omologului său francez.

Aseară, un camion a lovit mulţimea de la Nisa cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, omorând oameni pe un traseu de 2 km. 84 de persoane au murit și peste o sută au fost rănite. Șoferul camionului care a izbit mulțimea, în vârstă de 31 de ani, a fost împușcat.

François Hollande a prelungit cu trei luni a stării de urgență.

Fluxul de știri
0