Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații au descoperit o nouă "imperfecțiune" a poporului moldovenesc

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a decis să restricționeze difuzarea produselor audiovizuale rusești în Moldova; opoziția este convinsă că acest lucru este contraproductiv, pentru că la ora actuală totul este accesibil datorită internetului.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. În loc să lupte cu corupția și cu alte aspecte precare care afectează societatea noastră, reprezentanții coaliției de guvernare continuă conflictul cu o țară prietenoasă nouă, de data asta prin intermediul interzicerii emisiunilor în limba rusă, a declarat deputatul în Parlamentul Moldova din partea Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrâncea, în timpul unei conferințe de presă susținută la centrul de presă al Agenției Sputnik Moldova.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova a reacţionat la modificările propuse la Codul Audiovizualului al RM

Anterior, majoritatea parlamentară a adoptat în prima lectură un proiect de lege cu privire la modificarea Codului Audiovizualului. Inițiativa aparține deputaților din Partidul Liberal și Partidul Democrat. Modificările presupun posibilitatea interdicerii transmisiunii emisiunilor politice, informaționale, dar și a celor cu tematică militară, care nu sunt produse în UE și în țările-membre ale Convenției Europene cu privire la televiziunea transfrontalieră. Rusia nu este membră a acestei Convenții.

"Dacă Moldova încă nu poate produce emisiuni cu rating mare, acest lucru nu înseamnă că trebuie să interzici un produs străin cu caracter similar", a remarcat Bătrâncea.

El a mai adăugat că nu este înțelept să interzici programele de televiziune în epoca în care toate acestea sunt accesibile prin internet.

Bătrâncea și-a exprimat încrederea că această interdicție va avea un caracter provizoriu și că aceste modificări vor fi anulate din Codul Audiovizualului.

 

 

Fluxul de știri
0