Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a reacţionat la modificările propuse la Codul Audiovizualului al RM

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Abonare
MAE și-a exprimat poziția oficială a autorităților ruse privind intențiile coaliției de guvernare din Moldova de a introduce modificări în legea ce reglementează transmisiunile de radio și televiziune pe teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Moscova a calificat drept neprietenoasă inițiativa deputaților din Parlamentul Moldovei de a modifica Codul audiovizualului, prin care se propune limitarea emisiunilor informative difuzate în limba rusă. 

"Moscova a atras atenția asupra inițiativei deputaților din coaliția de guvernare din Parlamentul Republicii Moldova, orientată spre înăsprirea actualei legi cu privire la audiovizual. Probabil că modificările propuse pentru Codul audiovizualului au drept scop să strâmtoreze serios radiodifuzorii care emit în limba rusă, limbă de comunicare interetnică", se spune în comentariul Departamentului de informație și presă al MAE al FR.

"Mai subliniem că acest pas neprietenos se face pe fundalul înviorării dialogului politic moldo-rus. Moscova va urmări cu atenție cum va evolua situația privind această inițiativă, care are un caracter absolut conjunctural în ajunul apropiatelor alegeri prezidențiale din Moldova și va lua în considerare evoluția acestei probleme la stabilirea de mai departe a relațiilor moldo-ruse", se mai spune în comunicatul MAE al FR.

 

 

 

Fluxul de știri
0