Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arcașul Alexandra Mârca e sigură de victorie la Rio

© photo://vk.com/sanecikaМолдавская лучница Александра Мырка
Молдавская лучница Александра Мырка - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandra Mârca, care va prezenta Moldova la Olimpiada de la Rio de Janeiro la competițiile de tir cu arcul, este convinsă de propria victorie. Solicitată de Sputnik, aceasta a povestit despre pregătirile pentru competițiile care sunt cele mai importante pentru cariera oricărui sportiv.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik.  Alexandra Mârca este sigură că va obține un rezultat bun la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din Brazilia. Despre acest lucru sportiva a vorbit într-un interviu cu corespondentul Sputnik.

“Antrenorul mă susține și familia este alături de mine. Fără asta nu se poate. Sunt dispusă să obțin doar rezultate bune”, a spus Alexandra.

Ea a vorbit despre regimul său zilnic în ajunul celor mai importante competiții în cariera oricărui sportiv — Jocurile Olimpice.

"Tot timpul îmi este ocupat cu antrenamentele. Până la plecare mea la 25 iulie, nu voi face decât să mă antrenez. Nu am alte competiții în această perioadă în afară de  pregătirile pentru Rio. În ce constă orarul meu zilnic? Două antrenamente pe zi, pregătirea fizică generală, statica", a explicat Mârca.

Potrivit ei, din cauza antrenamentelor dese, este nevoită să doarmă în sala de tir.

Олимпийская символика Рио-де-Жанейро - Sputnik Moldova
Sputnik va relata despre echipele naționale de la Rio

Fiind întrebată ce lucruri își va lua la olimpiadă, sportiva a răspuns că primul punct din această listă sunt cărțile.

"Îmi place foarte mult să citesc. Iată de ce primul lucru pe care îl voi lua cu mine este cartea electronică. Zborul va dura 20 de ore, așa că, mi-aș dori în tot acest timp să mă ocup cu ceva util. 

Alexandra urmează să meargă la Rio în data de 25 iulie, iar primele competiții vor avea loc la 5 august. Până atunci, în afara antrenamentelor, ea va reuși să vadă și orășelul olimpic din Brazilia.

“Cred că ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va fi una fastuoasă. Totuși, este vorba de Brazilia, care e cunoscută în toată lumea pentru carnavalurile sale exotice. Așa că totul va fi într-un stil brazilian — frumos, viu și plin de culori", și-a împărtășit așteptările sale Alexandra.

Alexandra Mârca s-a născut la 11 octombrie 1993 la Chișinău. A început să se ocupe cu tragerea din arc în anul 2008, iar în anul următor a debutat la competiții internaționale. Se antrenează pe stadionul "Dinamo", sub conducerea Irinei Cecanov. Pe lângă sport, mai este pasionată de muzică. În 2016 a câștigat proba de dublu în cadrul campionatului Europei, care a avut loc la Notingham. După care  a luat locul trei în turneul sportiv din Antalya, ceea ce i-a permis să se califice pentru Olimpiada de la Rio, care va fi una de debut în cariera sa. Până acum, Alexandra a participat la Jocurile de Tineret din Singapore.

Jocurile Olimpice de vară vor avea loc la Rio de Janeiro între 5 și 21 august.


Fluxul de știri
0