Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șoc politic: ”Platforma civică Demnitate și Adevăr” nu există

© Sputnik / Мирослав РотарьПлатформа ДА в Кондрице
Платформа ДА в Кондрице - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Instanța de judecată a constata faptul că în Republica Moldova nu există nicio organizație care ar avea denumirea de ”Platforma Civică Demnitate și Adevăr”.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Despre aceasta a anunțat reprezentantul Primăriei Chișinău după ședința de judecată de miercuri, la care administrația publică locală a cerut evacuarea corturilor din Piața Marii Adunări Naționale pe motiv că ar obstrucționa lucrările de reparație și de asfaltare.

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Politică
Platforma DA: o piatră a rănit patru poliţişti

Potrivit reprezentantului primăriei, cererea de chemare în judecată a ”Platformei Civice Demnitate și Adevăr” a fost respinsă din cauza faptului că nu a fost identificată nicio organizație înregistrată în Republica Moldova sub o astfel de denumire.

Totodată, primăria a recurs deja la inițierea unor acțiuni civile împotriva unor lideri ai acestei ”organizații inexistente”, Andrei Năstase și Liviu Vovc. Primul dintre cei doi nu ar fi putut să fie identificat, iar cel de al doilea are domiciliul la Ialoveni și din această cauză dosarul ar urma să fie examinat de Judecătoria Ialoveni.

Reprezentantul primăriei a mai declarat că prezența corturilor în PMAN provoacă pagube materiale, determinate de tergiversarea lucrărilor.

Pe de altă parte avocatul lui Năstase și Vovc, Iulian Rusanovschi,a declarat presei că protestatarii au mutat corturile pentru a nu obstrucționa lucrările de reabilitare a asfaltului în PMAN, iar referitor la pierderi materiale juristul a subliniat că primăria nu a fost în stare să prezinte nici un document de evaluare.

Fluxul de știri
0