Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platforma DA: o piatră a rănit patru poliţişti

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016 protest poliție
Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii Platformei DA susţin că la protestul antiguvernamental din Duminica Floriilor a fost aruncată doar o piatră în direcţia poliţiştilor, care ar fi rănit patru oameni ai legii.

CHIŞINĂU, 25 apr – Sputnik. Liderii Platformei DA au refuzat să răspundă la întrebarea unui jurnalist dacă îşi asumă partea lor de responsabilitate pentru violenţele din 24 aprilie curent. Ei susţin că un provocator a aruncat o piatră, care nu avea cum să rănească tocmai patru poliţişti.

„Probabilitatea de a nimeri în capul acestui poliţist era de unu la un milion”, a declarat unul dintre liderii protestatarilor, Vasile Năstase.

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Politică
Jizdan: toţi poliţiştii răniţi duminică au fost loviţi cu pietre

Potrivit organizatorilor, acel provocator care a aruncat piatra a fost prins de către protestatari şi deferit poliţiei.

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a afirmat că toţi poliţiştii purtau căşti şi doar acel poliţist care a fost lovit cu piatra s-a dovedit a fi fără cască.

Liderii „DA” au încercat să-şi decline orice responsabilitate pentru violenţele de duminică, afirmând că protestatarii au decis singuri să încercuiască Casa Guvernului şi să se îndrepte în marş spre sediul companiei „GBC”.

De asemenea, liderii formaţiunii au pus la îndoială informaţia prezentată de autorităţi despre numărul poliţiştilor răniţi duminică.

Anterior, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat că numărul poliţiştilor care au fost răniţi de pietrele aruncate de protestatari a ajuns la 17, dintre care patru persoane au fost rănite grav.

Referindu-se la planurile de viitor ale Platformei DA, liderii acesteia au anunţat că vor consulta în continuare protestatarii în luarea deciziilor.

Fluxul de știri
0