Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

NEWS ALERT: reţinere spectaculoasă pe teritoriul Penitenciarului 13

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un supraveghetor al Penitenciarului nr.13-Chișinău a fost reținut pentru tentativa introducerii în detenție a substanţelor interzise şi a telefoanelor mobile.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. Un angajat de la Penitenciarul 13 din Chişinău a fost reţinut de oamenii legii pentru tentativa de introducere în detenție a substanţelor şi obiectelor interzise.

Reţinerea a avut loc în dimineaţa zilei de miercuri la punctul de trecere și control al instituției. Angajații serviciilor abilitate au efectuat un control special asupra unui supraveghetor al Serviciului regim și supraveghere, în momentul în care acesta urma să efectueze intrarea pe teritoriul închisorii în scop de serviciu.

Бутырский следственный изолятор в Москве. ÎNCHISOARE, cameră de pușcărie - Sputnik Moldova
Societate
Fostul șef al penitenciarului din Taraclia a fost arestat

În geanta personală a suspectului, printre lucrurile personale, au fost depistate trei telefoane mobile de model diferit cu două cartele SIM, învelite într-un pachet din polietilenă şi alte trei obiecte de diferite dimensiuni învelite în bandă adezivă. Acestea conţineau o masă vegetală asemănătoare cu marijuana, substanţă de provenienţă necunoscută de culoare gri şi o altă substanţă de culoare neagră.

Departamentul Instituţiilor Penitenciare a inițiat o anchetă internă. De asemenea, au fost sesizați colaboratorii Inspectoratului de Poliție și Procuratura sectorului Centru al capitalei pentru adoptarea unei decizii conform legislației în vigoare.

Gardianul are 22 de ani și activează în cadrul sistemului penitenciar din anul 2014. Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, supraveghetorul riscă amendă în mărime de la 4 mii la 10 mii de lei sau închisoare de până la 3 ani.


Fluxul de știri
0