Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul șef al penitenciarului din Taraclia a fost arestat

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaБутырский следственный изолятор в Москве. ÎNCHISOARE, cameră de pușcărie
Бутырский следственный изолятор в Москве. ÎNCHISOARE, cameră de pușcărie - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a fost reținut anterior, fiind bănuit de implicare într-un caz de corupție, ex-directorul Penitenciarului nr.1 din Taraclia a fost plasat în arest.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Judecatoria Buiucani a decis emiterea unui mandat de arest pentru 30 de zile pe numele fostului sef al Penitenciarului nr.1 din Taraclia, a anunțat ofițerul de presă al CAN, Victoria Timuș.

Sursa a amintit că persoana respectivă a fost reţinută într-un dosar complex de corupţie. Reținerea a fost efectuată de CNA în comun cu procurorii, la 16 mai curent.

”Bărbatul, dar şi fostul şef al Penitenciarului nr. 5 din Cahul şi un avocat, sînt cercetaţi penal pentru trafic de influenţă şi extorcarea a 16 mii de euro şi 13,3 mii de dolari de la familia unui interlop, condamnat la 18 ani de privaţiune de libertate”, a anunțat sursa.

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un şef de penitenciar, reţinut de procurori

Săptămâna trecută, fostul şef al Penitenciarului nr. 5 din Cahul şi un avocat au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie. Cei doi sunt cercetaţi penal pentru trafic de influenţă şi estorcarea a unor sume importante de bani de la familia unui interlop, condamnat la 18 ani de privaţiune de libertate.

Ofiţerii de urmărire penală au constatat că, în ultimii doi ani, bănuiţii ar fi cerut de la mama deţinutului aceste sume sub pretextul că pot determina mai mulţi funcţionari din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, dar şi judecători, să-l elibereze înainte de termen pe fiul acesteia. Potrivit denunţătorului, cei doi ar fi susţinut că pot obţine de la Comisia medicală specială a DIP un certificat care să ateste o boală gravă de care ar suferi condamnatul şi care ar presupune eliberarea acestuia de la executarea pedepsei înainte de termen.

Fluxul de știri
0