Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jaful secolului: Procuratura anunţă despre avansarea semnificativă a anchetei

© Sputnik / Evghenii PanasencoBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a intervenit cu unele precizări legate de identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. În cadrul dosarului penal instrumentat de către Procuratura Anticorupţie pe subiectul devalizării sistemului bancar din Republica Moldova, au fost create grupuri de urmărire penală formate din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţii din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie.

„Ţinând cont de caracterul transfrontalier al fraudei bancare investigate, s-a impus necesitatea colaborării interstatale în domeniul asistenţei juridice internaţionale în materie penală. În acest sens au fost expediate cereri de comisii rogatorii în adresa autorităţilor competente din alte state şi anume: Letonia, Statele Unite ale Americii, Ucraina şi altele”, a informat Procuratura Generală într-un comunicat remis spre difuzare agenţiei Sputnik.

Potrivit procurorilor, în cadrul executării comisiilor rogatorii expediate, cu concursul reprezentanţilor Serviciului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din Letonia, FBI şi Departamentului de Justiţie a SUA au fost obţinute informaţii relevante care au permis avansarea semnificativă a anchetei şi ca urmare, deferirea justiţiei a unei cauze penale precum şi finalizarea, în termeni proximi, a urmăririi penale pe celelalte cauze penale aflate în procedură.

Un factor important care a permis administrarea probatoriului pe caz în termene restrânse îl reprezintă şi colaborarea Procuraturii Anticorupţie cu reprezentanţii companiei KROLL care a generat selectarea eficientă şi corectă a tacticilor de investigare.

Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Societate
Trei foști conducători ai BEM au fost audiați suplimentar de procurori

Procuratura Anticorupţie anunţă că va va continua şi va aprofunda activităţile de colaborare internaţională deja demarate cu autorităţile din statele prenotate, în scopul cercetării multilaterale, obiective şi complete a circumstanţelor comiterii infracţiunii.

Procuratura a făcut un apel către toţi cei care deţin informaţii relevante pe acest caz, să manifeste responsabilitate şi să respecte legea, să se prezinte în faţa procurorilor, sa răspundă complet la întrebările lor, astfel încât datele prezentate să poată contribui la buna desfăşurare a anchetei.


Fluxul de știri
0