Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei foști conducători ai BEM au fost audiați suplimentar de procurori

© Sputnik / Мирослав РотарьГенеральная прокуратура РМ
Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul preşedinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrcă, precum şi doi membri ai Consiliului de administraţie ai băncii au fost audiaţi joi suplimentar de către procurorii anticorupţie în dosarul fraudelor de la BEM, a anunțat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Sursa oficială a precizat că audierile respective au avut loc ca urmare a unor noi circumstanţe şi informaţii constatate de grupul de urmărire penală, iar cele trei persoane au în prezent statut de învinuit în această cauză.

Михаил Гофман - Sputnik Moldova
Societate
Fratele lui Gofman, parte din conducerea BEM și consilier al lui Gacichevici

Potrivit Procuraturii, învinuiţii au fost citaţi anterior de procurorii anticorupţie pentru a fi audiaţi în cadrul cauzei penale pornite pe faptul abuzului de serviciu şi încălcării regulilor de creditare comis de către factorii de decizie ai BEM, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebite entităţii bancare respective.

”Precizăm că, investigaţiile procurorilor anticorupţie în dosarul delapidărilor de la BEM vizează foşti preşedinţi ai consiliilor de administrare a băncilor, actuali şi foşti membri ai Consiliilor, dar şi agenţi economici care au beneficiat de creditele acordate cu pretinse încălcări. În cadrul acestor cauze au fost efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii şi arestări”, a notat sursa citată.

Totodată, în paralel cu aceste măsuri de cercetare penală, un grup de anchetă format din procurori anticorupţie  şi ofiţeri CNA continuă acţiunile în cadrul investigaţiei extinse în cazul celor trei bănci. Aceştia investighează aspectele ce vizează gestionarea prejudiciabilă a proprietății de stat şi pierderea controlului statului asupra administrării Băncii de Economii.

În procesul de urmărire penală au fost ridicate un şir de documente şi acte de la diferite instituţii ale statului, iar mai mulţi demnitari au depus mărturii în acest dosar.

Procuratura a anunțat că va reveni cu detalii.

Fluxul de știri
0