Românul care a primit medalia de salvator din partea premierului Bavariei

Drapelul României
Drapelul României - Sputnik Moldova
Abonare
Vasile Marcel Sădean a primit medalia Christophorus, pentru un act de curaj deosebit, din partea premierului Bavariei, Horst Seehofer, recunoscut pentru discursul său împotriva românilor şi bulgarilor.

BUCUREŞTI, 13 iulie — Sputnik. În Germania, medalia Christophorus se acordă în fiecare an, în cadrul unei ceremonii solemne, persoanelor care și-au pus viaţa în pericol pentru a salva viaţa unui alt om, informează Ziarul Românesc.

Incendiu - Sputnik Moldova
REVOLTĂ: magazinul românesc incendiat în UK scoate în stradă un oraş întreg

Anul acesta a fost decorat pentru prima dată un cetăţean român. Vasile Marcel Sădean are 58 de ani, este originar din Sibiu și locuieşte în Hengersberg b. Deggendorf. El a fost decorat de premierul Bavariei, Horst Seehofer, în cadrul unei ceremonii de decernare ce s-a desfăşurat în sala Antiquarium a Palatului Residenz din München. Seehofer este cunoscut în Germania ca cel mai aprig critic al românilor şi bulgarilor.

În septembrie 2015, Vasile Sădean se afla la pescuit cu prietenii săi în timp ce un bărbat de 82 de ani cu un picior amputat a căzut de pe scaunul cu rotile în lac. Atunci Sădean a sărit în apă şi i-a salvat viaţa pensionarului german.

"În orice moment, oricare dintre noi poate necesita ajutorul unei alte persoane. E bine de știut că există oameni care pot interveni când ești neputincios", a declarat premierul Horst Seehofer.

Pentru gesturi eroice în condiţii dificile, Seehofer a decorat 137 de persoane, dintre care 86 cu medalia de salvator al Bavariei și 50 cu medalia Christophorus.

Fluxul de știri
0