Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exclusiv! Dodon dezvăluie detalii din culisele discuțiilor cu Năstase și Usatâi

Abonare
Va fi foarte dificilă identificarea unui candidat comun din partea opoziției, susține liderul socialiștilor. Și asta pentru că un reprezentant al stângii nu va fi votat de electoratul de dreapta, iar candidatul din partea partidelor de dreapta nu va fi susținut de votanții de stânga.

Liderii partidelor de opoziție se întâlnesc frecvent pentru a-și coordona acțiunile în viitoarea campanie prezidențială. Declarația a fost făcută de către liderul Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni realizate de studioul Sputnik Moldova. Cu toate acestea, spune liderul socialist, va fi foarte dificilă identificarea unui candidat comun din partea opoziției. Și asta pentru că un reprezentant al stângii nu va fi votat de electoratul de dreapta, iar candidatul din partea partidelor de dreapta nu va fi susținut de votanții de stânga.

Игорь Додон Андрей Нэстасе Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Dodon, Năstase și Usatîi au discutat despre candidatul unic

Deși nu au ajuns la o înțelegere în privința desemnării candidatului opoziției, președintele PSRM, Igor Dodon, liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi și liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, au convenit să nu se mai atace reciproc. Dodon a menționat că socialiștii au acceptat acest armistițiu, chiar dacă au un șir de reproșuri față de liderul DA, Andrei Năstase, pentru că acesta s-a întâlnit cu fostul președinte român Traian Băsescu, dar și față de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, pentru politicile promovate de aceasta, în special, în perioada în care era ministru al Educației.

Mai mult decât atât, liderii celor trei partide de opoziție au și un plan comun pe care îl vor pune în aplicare în cazul în care guvernarea va tergiversa desfășurarea alegerilor prezidențiale din toamnă ori va scoate din cursa electorală pe unul dintre candidații opoziției. Dodon spune că, în acest caz, partidele din opoziția parlamentară și extraparlamentară ar putea organiza proteste masive.

Dodon a menționat că ar dori ca PCRM, PSRM și PN să aibă un candidat comun la prezidențiale.

Fluxul de știri
0