Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exclusiv: Dodon, Năstase și Usatîi au discutat despre candidatul unic

Игорь Додон Андрей Нэстасе Ренато Усатый
Игорь Додон Андрей Нэстасе Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Au avut loc primele discuții între Igor Dodon, Renato Usatîi și Andrei Năstase cu privire la înaintarea unui candidat unic la alegerile prezidențiale dn toamnă. Unele detalii au fost oferite chiar de către liderul socialiștilor, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Corespondentul Sputnik l-a întrebat pe președintele PSRM, Igor Dodon, dacă este adevărat că a avut discuții cu Renato Usatîi și cu Andrei Năstase despre înaintarea unui singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Liderul socialiștilor a confirmat în exclusivitate pentru Sputnik că a avut discuții cu cei doi lideri politici.

”Noi am discutat mai multe subiecte, între care continuarea acțiunilor de proest, cum să ajungem la anticipate, participarea în campania prezidențială”, a precizat liderul socialiştilor.

Пикетчики начали ломать строительные заграждения, чтобы подобраться поближе к зданию парламента. - Sputnik Moldova
Politică
Moldovenii detestă guvernarea. Dodon - cu cele mai mari şanse la prezidenţiale

Potrivit lui Igor Dodon, ”ei (Năstase și Usatîi, n. red.) au venit cu propunerea să fie examinată oportunitatea și posibilitatea înaintării unui candidat comun”.

”Le-am răspuns că de principiu nu suntem împotrivă, însă în cadrul consultărilor cu membrii partidului din toate localitățile executivul PSRM a luat deja o decizie în acest sens”, a mai specificat Dodon.

Totodată, liderul PSRM a menționat că ”dacă sunt propuneri cu care pot să vină Usatîi, Năstase și alții, conducerea PSRM le va examina”.

”Nu exclud faptul că în timpul apropiat vor mai avea loc întrevederi și consultări. Suntem disponibili pentru discuții cu toți cei care sunt în opoziție față de actuala guvernare oligarhică. Scopul nostru constă în obținerea unei victorii categorice la prezidențiale, dar și alegerile parlamentare anticipate”, a punctat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0