Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consilierii din Orhei nu acceptă suspendarea lui Șor

© Sputnik / Yana ZaharovaПримэрия города Оргеева
Примэрия города Оргеева - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierii din fracțiunea majoritară ”Pentru Orhei” au anunțat luni că nu vor susține inițiativa privind suspendarea din funcție a primarului de Orhei, Ilan Șor.

CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Despre această decizie a consilierilor din fracțiunea majoritară a anunțat luni în cadrul unui briefing președintele acesteia, Pavel Verejanu.

Ofițerul de presă al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Maria Vieru, a declarat pentru Sputnik că Procuratura Anticorupție a făcut un demers către consiliul local din Orhei în baza articolului 200 din Codul de procedură penală, care se referă la suspendarea provizorie din funcție.

”Seria depășirilor de atribuții de către procurori continuă. Probabil, procurorii se conduc de concluziile unor organizații neguvernamentale plătite și de insinuările unor instituții de presă”, a declarat Verejanu.

Денис Уланов - Sputnik Moldova
Politică
Avocații lui Șor: deja avem temei ca să mergem la CEDO

El a mai subliniat că această chestiune va fi pusă la vot de către consiliul local la următoarea ședință. Totodată, acesta a informat presa că toți membrii fracțiunii ”pentru Orhei” sunt de părere că Ilan Șor este nevinovat, de aceea votul pe marginea demersului procurorilor va fi unul negativ.

Consilierul a invocat prezumția nevinovăției și a adăugat că ”mâine fiecare dintre noi s-ar putea pomeni într-o situație similară”.

”Trebuie să fim uniți și să spunem ”nu” depășirii atribuțiilor, care are loc la Procuratura Anticorupție”, a mai spus Verejanu.

Precizăm că ședința consiliului local Orhei la care va fi pusă la vot chestiunea suspendării din funcție a lui Ilan Șor va avea loc marți.

Consilierii au mai anunțat că vor continua să organizeze proteste împotriva arestării primarului de Orhei.

Fluxul de știri
0