Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocații lui Șor: deja avem temei ca să mergem la CEDO

© Sputnik / Мирослав РотарьДенис Уланов
Денис Уланов - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Curtea de Apel Chișinău a decis că Ilan Șor rămâne în arest, avocații omului de afaceri au declarat că asta constituie deja un temei pentru a ataca Moldova la CEDO.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Avocatul Denis Ulanov a specificat că apărarea lui Șor a prezentat în fața instanței de judecată diagnoza medicală și alte dovezi cu privire la boala cardiacă cronică de care suferă clientul lor.

Ilan Șor escortat la Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova
Politică
Cine i-a pus lui Șor vestă antiglonț

Potrivit avocatului, din cauza acestei boli ”Șor nu poate fi ținut în arest la penitenciar”. El a mai opinat că acest caz este unul de rezonanță, iar ”procuratura s-a lăsat influențată de argumentele vehiculate în presă, care au format o opinie public negativă sub influența unor persoane și ambasade”.

”Deja se fac declarații despre vinovăția lui Șor, însă mulți uită de prezumția nevinovăției. Probele prezentate de noi sunt diagnoza medicală privind boala cronică. Acestea nu au fost luate în considerare de Curtea de Apel. Aceasta este deja o potențială cauză la CEDO privind arestarea ilegală”, a declarat avocatul.

Fluxul de știri
0