Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii şi-au strâns corturile anticaniculă

© dse.mdПалатка
Палатка - Sputnik Moldova
Abonare
Cele 14 corturi instalate de Serviciul Situații Excepționale în perioada caniculară au fost demontate pe parcursul zilei de luni. Acestea vor fi reinstalate doar în cazul în care meteorologii vor anunţa din nou vreme toridă.

CHIŞINĂU, 4 iul – Sputnik. Serviciul Situații Excepționale (SSE) a suspendat de luni, 4 iulie, activitatea punctelor de reabilitare anticaniculă care au fost instalate în mai multe localități din țară.

Primul ajutor în condiţii de caniculă: corturi speciale în oraşele RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mii de oameni se ascund de caniculă în corturile salvatorilor

„Încetarea funcționării acestora a fost condiționată de temperaturile scăzute de afară, după ce a expirat codul galben de vreme caniculară”, anunţă SSE.

Reinstalarea corturilor va avea loc după ce în țară se va înregistra vreme toridă, iar temperatura aerului va depăși 33 de grade Celsius.

Conform informațiilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pe parcursul funcționării punctelor de reabilitare după ajutor s-au adresat peste 44 mii de persoane.

În total, în țară au fost instalate 14 corturi în raioanele Bălți, Cahul Comrat, Caușeni, Ungheni, Nisporeni, Călărași, Orhei și Chișinău.

Fluxul de știri
0