Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mii de oameni se ascund de caniculă în corturile salvatorilor

Abonare
În municipiul Chişinău, Bălţi, Cahul, Căușeni şi Comrat, au fost instalate corturile Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, care vor funcționa cât timp vor persista temperaturile caniculare.

CHIŞINĂU, 20 iun — Sputnik. Aproape 1,4 mii de persoane s-au adresat, duminică, la corturile de reabilitare ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, instalate în mai multe oraşe ale ţării pe  parcursul perioadei de caniculă.

Salvatorii montează corturi unde este un flux mare de oameni în apropierea pieților și locurilor aglomerate. Punctele cu apă sunt amplasate în municipiul Chişinău, Bălţi, Cahul, Căușeni şi Comrat.

cort палатка - Sputnik Moldova
Societate
Caniculă în Moldova. SPCSE vine în ajutorul cetățenilor

În capitală funcționează cinci corturi în cinci sectoare: sectorul Botanica, pe bulevardul Dacia, sectorul Centru în apropiere de Gara Auto Centru, sectorul  Râşcani, la intersecţia străzilor Alecu Ruso şi bd. Moscovei, sectorul Buiucani, str. Calea Ieşilor 1 şi sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân în apropiere de piaţa din zonă.

Punctele de reabilitare funcționează zilnic, în intervalul orelor 11.00 – 18.00.

Oamenii pot veni aici pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor calificat. Pe parcursul zilei de duminică, fiind prima zi de instalare a corturilor, 1351 de persoane au venit să se adăpostească de soare și să bea apă.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, corturile vor funcționa cât timp vor persista temperaturile caniculare.

Fluxul de știri
0