O criză fără precedent a explodat în spitale

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
În mai multe spitale din România criza de sânge este atât de mare, încât unii pacienți sunt nevoiți să aștepte săptămâni întregi până când vor putea fi operați. Este nevoie urgentă de donatori, iar unii medici, pentru a suplini măcar o parte din deficit, au decis să devină donatori de viață pentru a-și salva pacienții.

BUCUREŞTI, 4 iulie — Sputnik. Românii sunt chemați să doneze sânge, sărind astfel în ajutorul bolnavilor care se află la limita dintre viață și moarte. Cantitatea care se recoltează la fiecare donare este de 450 de ml, volum care se reface doar în câteva zile, relatează realitatea.net.

Medicii sunt nevoiți să amâne aproape jumătate din operații la Secția de Ortopedie și traumatologie a Spitalului Floreasca.

„Sunt un număr de… între 8 și 10 operații pe săptămână care necesită sânge. Trei, patru tot se amână în fiecare săptămână", spune medical ortoped Dan Tănase.

Spital - Sputnik Moldova
ALERTĂ: medici prinși cum tratează pe cei care „merită" și cu „șanse"

Mulți bolnavi așteaptă câteva zile până când sunt operați. Însă alții sunt lăsați să aștepte chiar și patru săptămâni. Spitalul are nevoie de 40-50 de pungi de sânge pe zi, deși cantitatea de care dispune zilnic este de aproximativ 30 de pungi.

Pentru a veni în ajutorul pacienților, medicii de la Institutul „Marius Nasta" au inițiat o campanie în care angajații spitalului sunt invitați să doneze sânge.

„Organizăm campanie de donat la 3 luni pentru angajații spitalului. Încercăm să devenim donatori fideli. Pe această cale, reușim să îi ajutăm și noi pe pacienții noștri cât de mult posibil", a spus Raluca Istrate, medic anestezist Institutul „Marius Nasta".

Fluxul de știri
0