Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova a luat două medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică

© edu.gov.mdElevii din Republica Moldova care au cucerit două medalii de bronz la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Balcanice la Informatică
Elevii din Republica Moldova care au cucerit două medalii de bronz la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Balcanice la Informatică - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii din Republica Moldova au obţinut două medalii de bronz la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Balcanice la Informatică, care a avut loc în oraşul Nicosia, Cipru.

CHIŞINĂU, 4 iul – Sputnik. Elevii din Republica Moldova au cucerit două medalii de bronz la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Balcanice la Informatică. Concursul s-a desfășurat în oraşul Nicosia, Cipru, unde au participat peste 45 de elevi din 11 țări ale lumii.

Potrivit reprezentantului Ministerului Educației din Moldova, Angela Prisăcaru, conducător al grupului din Republica Moldova, lotul olimpic din țara noastră a fost constituit din patru elevi, doi dintre care au cucerit medalii de bronz – Mihail Ţarigradschii și Marcel Bezdrighin. Ambii sunt absolvenți ai clasei a XII-a la Liceul Teoretic ”Orizont” din Durleşti.

”Competiția a fost foarte încinsă, diferența dintre câștigătorii locurilor premiate fiind doar de câteva puncte. Suntem mândri că elevii noștri se numără printre cei mai buni”, a declarat Prisăcaru.

Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Elevii din şcolile ruse, învingători la Olimpiada republicană de Limba română

Mihail Ţarigradschii a apreciat nivelul înalt de pregătire al tuturor participanților, precum și probele interesante oferite de către comitetul științific al Olimpiadei Balcanice de Informatică, ediția 2016.

Elevii din Republica Moldova iau parte la fiecare ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, începând cu anul 2000.

În anul 2017, Moldova va fi gazda celei de a 25-a ediții a Olimpiadei Balcanice de Informatic.

Fluxul de știri
0