Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii din şcolile ruse, învingători la Olimpiada republicană de Limba română

© Sputnik / Сергей Орлов / Trecere la banca de fotografiiСдача экзамена
Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Educației a acordat 40 de premii și mențiuni pentru elevii care învaţă în şcolile alolingve şi au participat la Olimpiada republicană de Limba și Literatura română.

CHIŞINĂU, 28 mar – Sputnik. Peste 120 de elevi din şcolile alolingve din Moldova au participat, în zilele de 25–27 martie, la Olimpiada republicană de Limba și Literatura română. 

Concursul din acest an a fost dedicat regretatului artist Mihai Volontir și a întrunit elevii învingători ai etapei raionale a olimpiadei.

Ministerul Educației a acordat 40 de premii și mențiuni. Locul I a fost obținut de elevii Albu Alina, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „D. Cantemir” din Bălţi, Cucoş Paula, clasa a X-a, Liceul Teoretic „D. Cantemir” din Sângerei, Caminschi Olga, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „A. Doljnenco” din Vulcăneşti şi Caireac Silvia, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „V. Moşcov” din Ceadâr-Lunga.

Învingătorii olimpiadei și profesorii acestora au fost premiați și de Consulatul General al României la Cahul, de Editura Prut Internațional, ARC, care au oferit un lot  impresionant de carte.

Fluxul de știri
0