Hillary Clinton a fost audiată de FBI

© Flickr / kalavinkaFederal Bureau of Investigation (FBI) фбр
Federal Bureau of Investigation (FBI) фбр - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul democraţilor la alegerile prezidenţiale din SUA este implicat într-un scandal al e-mailurilor, fiind audiată sâmbătă de FBI.

CHIŞINĂU, 3 iul — Sputnik. Surse media din întreaga lume au relatat pe larg despre faptul că Hilary Clinton, candidatul la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an din SUA, a fost audiată de poliţia federală americană, în cadrul unei anchete privind utilizarea unei adrese de e-mail nesecurizată în perioada în care a condus diplomaţia americană.

Fostul secretar de stat Hilary Clinton a utilizat în perioada aflării sale în funcţie (2009-2013) un cont de e-mail și un server private pentru corespondenţa de muncă, fapt ce ar fi pus în pericol securitatea statului.

Кандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Hillary Clinton vorbește despre sărăcie în haine de peste 200.000 de dolari

Clinton "a depus mărturie în această dimineaţă (sâmbătă) cu privire la utilizarea e-mailurilor sale pe când era secretar de stat", a declarat purtătorul său de cuvânt Nick Merrill, precizând că aceasta a fost "încântată să poată ajuta Ministerul de Justiţie pentru ca această anchetă să ajungă la final", potrivit stiripesurse.ro.

Dezvăluirile respective i-au atras candidatului democrat critici vehemente din partea adversarilor politici, deoarece utilizarea unui cont privat în scopuri profesionale este interzisă de administraţia americană. Adversarii republicani o acuză pe Clinton de faptul că, prin nefolosirea conturilor oficiale şi a serverelor securizate, a pus în pericol securitatea naţională, dar şi pentru că a vrut să ascundă anumite lucruri.

Fluxul de știri
0