Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În plină campanie electorală, Hillary Clinton a fost audiată de FBI

© Sputnik / Никита Шохов / Accesați arhiva multimediaКандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон
Кандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul democraţilor la alegerile prezidenţiale din SUA este implicat într-un scandal al e-mailurilor, fiind audiată sâmbătă de FBI.

CHIŞINĂU, 3 iul — Sputnik. Surse media din întreaga lume au relatat pe larg despre faptul că Hilary Clinton, candidatul la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an din SUA, a fost audiată de poliţia federală americană, în cadrul unei anchete privind utilizarea unei adrese de e-mail nesecurizată în perioada în care a condus diplomaţia americană.

Fostul secretar de stat Hilary Clinton a utilizat în perioada aflării sale în funcţie (2009-2013) un cont de e-mail și un server private pentru corespondenţa de muncă, fapt ce ar fi pus în pericol securitatea statului.

An American Flag is seen through razor wire at Camp VI in Camp Delta where detainees are housed at Naval Station Guantanamo Bay in Cuba - Sputnik Moldova
Clinton l-a învinuit pe Trump de tiranofilie, iar el pe ea - de trădare de stat

Clinton "a depus mărturie în această dimineaţă (sâmbătă) cu privire la utilizarea e-mailurilor sale pe când era secretar de stat", a declarat purtătorul său de cuvânt Nick Merrill, precizând că aceasta a fost "încântată să poată ajuta Ministerul de Justiţie pentru ca această anchetă să ajungă la final", potrivit ştiripesurse.ro.

Dezvăluirile respective i-au atras candidatului democrat critici vehemente din partea adversarilor politici, deoarece utilizarea unui cont privat în scopuri profesionale este interzisă de administraţia americană. Adversarii republicani o acuză pe Clinton de faptul că, prin nefolosirea conturilor oficiale şi a serverelor securizate, a pus în pericol securitatea naţională, dar şi pentru că a vrut să ascundă anumite lucruri.

Fluxul de știri
0