Clinton l-a învinuit pe Trump de tiranofilie, iar el pe ea - de trădare de stat

© East News / UPI Photo / eyevineAn American Flag is seen through razor wire at Camp VI in Camp Delta where detainees are housed at Naval Station Guantanamo Bay in Cuba
An American Flag is seen through razor wire at Camp VI in Camp Delta where detainees are housed at Naval Station Guantanamo Bay in Cuba - Sputnik Moldova
Abonare
Cu cât sunt mai aproape alegerile președintelui din SUA, cu atât mai dur este dialogul dintre favoriții partidelor Republican și Democrat, după cum a arătat ultimul schimb de replici dintre aceştia.

CHIȘINĂU, 3 iun — Sputnik. Hillary Clinton l-a criticat pe candidatul la funcția de președinte din partea Republicanilor, Donald Trump, pentru "admirația" arătată de acesta faţă de liderii Rusiei, Chinei și Coreii de Nord.

"El a afirmat că dacă l-ar aprecia pe Vladimir Putin ca lider, i-ar acorda punctaj maxim. Eu las pe seama psihiatrilor să explice admirația lui pentru tirani. Este greu de înțeles cum poți să greșești atât de mult în ceea ce privește prietenii reali ai Americii", a spus ea.

Washington - Sputnik Moldova
Primul pretendent la Casa Albă nu este nici Trump, nici Clinton

Referindu-se la acest citat, presa americană subliniază în același timp că menţionarea de către Clinton în același context a afirmaţiilor lui Trump despre "impresionanta " venire la putere a lui Kim Jong-un și despre "demonstrarea forței" autorităților de la Beijing în cadrul acţiunilor întreprinse în timpul evenimentelor din piața Tiananmen, sunt rupte din context.

Între timp, Trump și-a exprimat convingerea că adversara lui trebuie să stea la pușcărie.

Trump a amintit de scandalul privind corespondența secretă din perioada în care Clinton era secretar de stat care, potrivit lui, o face deja "al naibii de vinovată".

"Știți de ce l-a susținut pe Obama în afacerea nucleară cu Iranul? Ea nu vrea pur și simplu să stea la pușcărie pentru scrisorile sale".

"Faptul că actuala putere îi permite să participe în această cursă este o rușine pentru Statele Unite, este o rușine pentru națiunea noastră", a rezumat miliardarul.

Fluxul de știri
0