Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

JPMorgan: Marea Britanie se va dezmembra până în 2019, iar prima va fi Scoția

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaCities of the world. Manchester
Cities of the world. Manchester - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După referendumul din Marea Britanie din 23 iunie, la care britanicii au votat pentru ieșirea țării din UE, câteva regiuni ale Regatului Unit, inclusiv Londra, şi-au arătat nemulțumirea faţă de rezultatul scrutinului.

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Autoritățile scoțiene vor un nou referendum pentru a ieși din componența Marii Britanii, după ce majoritatea britanicilor au decis la referendumul privind Brexit ieșirea țării din comunitatea europeană.

Scoția va ieși din Marea Britanie înainte de Brexit, iar noul stat independent va introduce o altă monedă, pentru prima oară în ultimii 300 de ani, potrivit unei analize a băncii de investiții JPMorgan intitulată "Cum se va întâmpla Brexit-ul", scrie stiripesurse.ro.

Referendum în Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană - Sputnik Moldova
Brexit – începutul sfârșitului sau ”perestroika” la standarde UE

"Procesul de retragere a Marii Britanii din UE este probabil să exercite presiuni pentru organizarea unui nou referendum referitor la independența Scoției, care va avea loc cu puțin timp înainte de ieșirea Regatului Unit, în 2019", se arată în analiza JPMorgan.

Cel mai probabil, scoțienii vor opta pentru independență, scrie news.ro.

"Scenariul nostru de bază este că Scoția va vota pentru independență și va introduce atunci o nouă monedă", potrivit JPMorgan.

Anterior, Scoția a folosit monede precum ducatul sau pistolul.

Banca americană anticipează că întregul proces de dezmembrarea a Marii Britanii și ieșirea din UE va dura până în 2019.

Fluxul de știri
0