Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert ONU: UE - nici panaceu, nici infailibilă. O societate pe acţiuni

© AP Photo / Emmanuel Dunand, PoolEU summit
EU summit - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Directorul executiv al ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii, Călin Georgescu, a comparat UE cu o societate pe acțiuni, subliniind faptul că aceasta stă la cheremul celor care o conduc.

CHIȘINĂU, 3 iulie — Sputnik. Într-o declarație pentru portalul bursa.ro, Călin Georgescu a subliniat că fiecare ţară trebuie să aibă un plan propriu, un proiect clar şi realist, fără a se crampona de „pătrăţica europeană".

„România trebuie să se trezească la realitate și să înțeleagă că Uniunea Europeană nu este un panaceu şi nu este infailibilă, comite erori şi poate şi trebuie să fie sancţionată", a avertizat expertul.

Ovidiu Hurduzeu - Sputnik Moldova
Hurduzeu: UE este interesată de dezvoltarea pieței globale, nu a piețelor locale

Vorbind despre învățămintele ce trebuie să fie trase după votul de la referendumul din Marea Britanie (Brexit) și referindu-se la calea pe care ar trebuie să o urmeze România, Georgescu a afirmat:

"România trebuie să înţeleagă din acest rezultat că are nevoie să gândească cu capul ei, dincolo de pătrăţica europeană. Pentru că, în afara acestui gard, este o lume întreagă care aşteaptă să te implici, având două întrebări fundamentale: „Cine eşti?" şi „Ce poţi să faci?".

"Dacă nu ai planul tău propriu, proiectul tău clar şi realist de ţară, atunci eşti pus la colţ şi eşti la dispoziţia altora", a conchis expertul.

Fluxul de știri
0