Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Hurduzeu: UE este interesată de dezvoltarea pieței globale, nu a piețelor locale

© Sputnik / Мирослав РотарьOvidiu Hurduzeu
Ovidiu Hurduzeu - Sputnik Moldova
Abonare
Criticul social, publicistul și autorul mai multor cărți, Dr. Ovidiu Hurduzeu, vorbește în acest interviu despre erorile pe care le comit adesea elitele de la guvernare atunci când gestionează relațiile externe și chestiunile de ordin intern ale țării.

Autoritățile Republicii Moldova continuă efortul de integrare în Uniunea Europeană, chiar dacă această structură prezintă pe alocuri simptome de dezintegrare. Totodată, mulți reprezentanți ai elitelor guvernante confundă soluționarea problemelor țării și dezvoltarea acesteia cu unele procese de integrare, alimentându-se cu iluzia că respectivele procese ar putea să determine în mod automat depășirea dificultăților.

Potrivit lui Ovidiu Hurduzeu, în politica externă trebuie să persiste pragmatismul și realismul, iar pentru asta e nevoie ca țara să fie suverană. Însă o țară poate fi suverană politic atunci când este suverană și sub aspect economic. Aceste, precum și alte aspecte ce vizează suveranitatea, politica externă, dezvoltarea social economică, au fost abordate în cadrul acestui interviu.

Fluxul de știri
0