Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Transnistria a apărut o nouă infracțiune: negarea importanței armatei ruse

© Sputnik / В. Чистяков / Accesați arhiva multimediaОдин из постов на въезде в город Бендеры
Один из постов на въезде в город Бендеры - Sputnik Moldova
Abonare
Modificările operate de către deputații de la Tiraspol la Codul Penal al autoproclamatei RMN prevăd condamnarea penală a persoanelor care manifestă lipsă de respect față de trupele de pacificatori ai Federației Ruse. Acestea au fost promulgate de liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

CHIȘINĂU, 30 iunie — Sputnik. În regiunea transnistreană a apărut un nou tip de infracțiune – ”denaturarea rolului pozitiv al trupelor de pacificatori ai Federației Ruse sau diminuarea rolului Federației Ruse în promovarea păcii, securității și stabilității în regiunea transnistreană”.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Filip a remarcat o ”abordare mai largă” în reglementarea transnistreană

Respectivele modificări au fost promulgate recent de președintele autoproclamatei RMN, Evghenii Șevciuk, comunică serviciul de presă al administrației de la Tiraspol.

Autorul proiectului de lege, președintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, consideră că prezența pacificatorilor ruși în regiunea transnistreană este semnificativă și retragerea acesteia ar putea conduce la escaladarea conflictului, comunică serviciul de presă al legislativului local.

”Spre exemplu, în Armenia există răspundere penală pentru negarea genocidului, iar în Israel – pentru negarea holocaustului. În esență, este vorba despre negarea unor fapte istorice. În Transnistria misiunea de pacificare reprezintă istoria noastră și viitorul nostru. Datorită misiunii de pacificare, în multe țări a fost păstrată pacea, au fost salvate națiuni întregi”, a subliniat Krasnoselski.

Russian peacekeepers' checkpoint at entrance to Bender - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Politolog român: pacea pe Nistru este meritul pacificatorilor ruși

Acțiunile publice sau afirmații, săvârșite inclusiv prin utilizarea mijloacelor de informare în masă sau oricare alte mijloace de comunicare on-line, care vor exprima lipsă de respect față de misiunea de pacificare rusească, vor fi sancționate cu amendă de 1000 de unități convenționale sau cu privațiune de libertate până la trei ani.

Aceeași acțiune săvârșită de o persoană cu funcție publică sau de un grup de persoane care au acționat cu premeditate va fi sancționată cu o amendă de până la 1500 de unități convenționale sau cu privațiune de libertate de la cinci la șase ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe o perioadă de până la 6 ani.

Noile modificări vor intra în vigoare în 14 zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial al regiunii transnistrene.

Fluxul de știri
0