Criza migraţiei afectează turismul în Turcia

© Photo : WikipediaAntalya
Antalya - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit fostului ministru al Culturii din Turcia Ertugrul Gunay, pentru îmbunătăţirea situaţiei din turism este necesar de a spori măsurile de securitate în ţară, în special în raport cu migranţii, dar şi împotriva unor ameninţări teroriste.

CHIŞINĂU, 16 feb — Sputnik. Valul de refugiaţi din Siria împiedică fluxul de turişti străini în Turcia, a declarat pentru agenţia RIA Novosti politicianul turc Ertugrul Gunay, fost ministru al Culturii şi Turismului din Turcia.

„Turcia nu face faţă valului de refugiaţi sirieni, care ne-au invadat. Ţara noastră este la moment o zonă tampon, acceptând pe teritoriul său aproximativ trei milioane de refugiaţi, care diminuează considerabil nivelul de viaţă şi standartele de calitate a serviciilor în Turcia. Aceşti oameni sunt în toată ţara. Este evident că mărirea numărului de cerşetori pe străzi deranjează. Spre exemplu, în Istanbul, unde sunt mulţi străini, sunt foarte mulţi copii care cerşesc în stradă, sporeşte criminalitatea, furturile, hărţuirile sexuale, femeile se ocupă cu prostituţia, sunt informaţii privind traficul cu copii, organe. Desigur că toate acestea scad din dorinţa străinilor de a veni în ţara noastră, a declarat Gunay".

Potrivit lui, pentru a îmbunătăţi situaţia din turism, în primul rând în Izmis, Antalya, Istanbul, Cappadocia trebuie sporite considerabil măsurile de securitate, în special în raport cu acţiunile migranţilor, dar şi împotriva unor ameninţări teroriste.

Potrivit datelor statistice ale direcţiei culturii şi turismului din Antalya, numărul total al turiştilor care au vizitat provincia în luna ianuarie este cel mai mic din ultimii zece ani.

Fluxul de știri
0