Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va influenţa Brexit cursul valutar în Moldova, ce spune ministrul Finanţelor

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului moldovean al Finanţelor, o eventuală ieşire a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din UE va afecta negativ economia Moldovei.

CHIŞINĂU, 25 iun – Sputnik. Ministrul moldovean al Finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat că o eventuală ieşire a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din UE va avea efecte negative şi asupra Moldovei.

Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Moldova
Ostalep: După Brexit, UE va deveni mai puternică

Joi britanicii au decis în cadrul unui referendum că ar fi mai bine pentru ieşirea Marii Britanii din componenţa  Uniunii Europene. 

„O eventuală ieşire a Marii Britanii din UE nu va fi un lucru bun pentru toată lumea, poate în primul rând chiar pentru Marea Britanie. O slăbire a UE ar putea avea un efect negativ asupra Moldovei, dar nu vreau să dramatizez. Expunerea noastră la procesele interne economice din UE este prea mică, ca să simţit imediat aceste efecte”, a declarat ministrul. 

Potrivit lui Armaşu, ieşirea Regatului Unit din UE va afecta în primul rând cotele de comerţ ale Moldovei în UE. 

„Dacă Marea Britanie va ieşi din UE, în primul rând vor fi afectate contele de export al mărfurilor moldoveneşti în această ţară”, a precizat ministrul moldovean al Finanţelor. 

Fluxul de știri
0