Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ostalep: După Brexit, UE va deveni mai puternică

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaРеферендум в Британии по сохранению членства в ЕС
Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu înseamnă și destrămarea UE. De această părere este directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep.
Ostalep: După BREXIT, UE va deveni mai puternică

Potrivit expertului, Uniunea Europeană va deveni și mai puternică odată cu ieșirea Regatului Unit din UE. Ostalep mai spune că, deși procedura de ieșire a Marii Britanii din comunitatea europeană este una de durată, politicienii britanici vor ține cont de dorința majorității populației, iar Marea Britanie va ieși din UE și, cu siguranță, vor urma și alte țări. 

Mai mult, fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene afirmă că Marea Britanie nu are nimic de pierdut dacă părăsește comunitatea europeană. Astfel, cei care susțin că Regatul Unit va fi nevoit să se confrunte cu o criză acută, nu au nici o legătură cu realitatea.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0