Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un expert sugerează că Moldova și România nu au șanse să se regăsească în UE

© AFP 2024 / LEON NEALBoris Johnson
Boris Johnson - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre experții moldoveni în relații internaționale, Victor Chirilă, susține că odată ce britanicii s-au pronunțat pentru părăsirea UE, aceasta din urmă deja va fi preocupată de propria sa supraviețuire și nu se va mai extinde.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. În opinia expertului moldovean de la Asociația pentru Politică Externă, Victor Chirilă, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a pus capăt extinderii UE, iar Moldova a pierdut orice șansă de a mai adera la această structură.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul Moldovei a reacţionat la rezultatele Brexit

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Victor Chirilă a scris că ”Republica Moldova a ratat pe veci șansa aderării la UE ca stat independent”.

”Brexit înseamnă timpuri incerte pentru UE. Extinderea UE, cu regret, s-a terminat…. De acum încolo, UE va fi preocupată de propria supraviețuire. Iar cât privește Republica Moldova, e trist de tot”, susține expertul în relații internaționale.

potrivit lui Chirilă, ”Moldova a ratat pe veci șansa aderării la UE ca stat independent”.

”Suntem singuri în fața unor furtuni iminente”, este concluzia expertului.

Fluxul de știri
0