Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Moldovei a reacţionat la rezultatele Brexit

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean Pavel Filip a declarat că indiferent de rezultatele referendumului din Marea Britanie, Moldova rămâne ataşată parcursului său european.

CHIŞINĂU, 24 iun – Sputnik. Moldova rămâne ataşată parcursului său european, în pofida rezultatelor Brexit din Marea Britanie, a declarat premierul Republicii Moldova Pavel Filip, potrivit agenţiei Sputnik.

„E o zi tristă pentru Europa şi pentru prietenii europeni şi internaţionali ai Marii Britanii. Edificiul european are nevoie mai mult ca oricând de reconfirmare. Moldova rămâne ataşată parcursului său european în ciuda rezultatului din Marea Britanie, deoarece considerăm UE un proiect de succes şi ne dorim să facem parte din el, în baza reformelor în anii următori”, a declarat premierul moldovean.

La referendumul de joi, majoritatea cetățenilor Regatului Unit s-au pronunțat pentru ieșirea țării lor din UE, însă acest rezultat nu are caracter obligatoriu pentru Guvern. Peste 17 milioane de cetățeni ai Marii Britanii au susținut ideea ieşirii ţării lor din componenţa UE.

Fluxul de știri
0