Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Averea lui Filat ar putea fi confiscată. Iată ce bunuri de lux are acesta

© Vlad Filat, FacebookVlad Filat la spital
Vlad Filat la spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În declarațiile sale oficiale de avere fostul premier Vlad Filat a declarat, în afara salariului de deputat de 10.395 de lei, venituri sub formă de dividende în valoare de 420 de mii de euro, care îi revin din cota parte de 95,37% deținută la Kapital Invest Company din Iași.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare pentru fostul premier moldovean Vladimir Filat, care urmează să prezinte ultimul cuvânt în fața instanței la ședința stabilită pentru data de 27 iunie.

Игорь Попа - Sputnik Moldova
Politică
Avocat: starea lui Filat e gravă, nu înțelege ce i se întâmplă

De asemenea, partea acuzării a cerut privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani, amendă de 3.000 de unități convenționale și confiscarea bunurilor.

În declarațiile oficiale de avere, Vlad Filat a declarat venituri, în afara salariului de deputat de 10.395 de lei, venituri sub formă de dividende în valoare de 420 de mii de euro, care îi revin din cota parte de 95,37% deținută la Kapital Invest Company din Iași.

Această companie deține cota majoritară a centrului de birouri IPTEH din Chișinău, clădire privatizată de fostul lider al PLDM în anul 1999.

Fostul premier a mai declarat o casă cu suprafața de 180 de metri pătrați, un teren de 14 ari, două garaje și două automobile, Toyoto Corolla și Porsche Cayenne.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat riscă să iasă din închisoare în anul 2035, la vârsta de 66 de ani

Mold Street precizează că estimările neoficiale relevă că Vlad Filat ar deține prin interpuși un holding media, instituții financiare și afaceri în sectorul agrar.

Sursa citată mai notează că în anul 2010, cotidianul financiar "Delo" din Ucraina estima averea lui Vlad Filat la aproximativ 30 de milioane de dolari.

După ce, la 15 octombrie, Filat a fost reținut de ofițerii CNA chiar în sediul Parlamentului, la 18 octombrie, printr-o decizie a instanței de judecată, pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Mai multe mijloace de transport ce aparțin ex-premierului Vladimir Filat au fost reținute de Centrul Național Anticorupție. Printre acestea, un Mercedes Viano, Mercedes S-Class, Toyota Land Cruise şi Volkswagen Tuareg. Acestea nu figurează în declarația de avere a fostului premier.

„Mașinile au fost aduse pe teritoriul CNA. Ele au fost ridicate de procurori în cadrul dosarului deschis pe numele lui Filat", declara atunci pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Fluxul de știri
0