Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filat riscă să iasă din închisoare în anul 2035, la vârsta de 66 de ani

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Organul de urmărire penală a solicitat miercuri în instanţă 19 ani de închisoare pentru Vladimir Filat, cu confiscarea bunurilor sale, amendă de 60 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

CHIŞINĂU, 22 iun – Sputnik. Procurorii cer 19 ani de închisoare pentru Vladimir Filat şi confiscarea bunurilor acestuia. Anunţul a fost făcut miercuri de procurorul anticorupţie Adriana Beţişor.

Astăzi, 22 iunie, la Judecătoria Buiucani au continuat şedinţele în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Şedinţa a continuat cu dezbaterile judiciare în care părţile şi-au prezentat pledoariile.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi ani de puşcărie vor cere în instanţă procurorii pentru Filat

Adriana Beţişor a mai comunicat că organul de urmărire penală solicită şi aplicarea unei amenzi pe numele lui Filat în valoare de 60 de mii de lei, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani şi confiscarea averii dobândită ilegal. 

Filat urmează să prezinte ultimul cuvânt în faţa instanţei. Şedinţa a fost stabilită pentru data de 27 iunie. Potrivit legislaţiei, inculpatul poate să refuze acest drept.

Vladimir Filat are 47 de ani.

Fluxul de știri
0