Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocat: starea lui Filat e gravă, nu înțelege ce i se întâmplă

© Sputnik / Мирослав РотарьИгорь Попа
Игорь Попа - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit avocatului Igor Popa, la ședința de judecată de miercuri Vlad Filat nu ar fi fost "receptiv" și nu ar fi fost în stare să înțeleagă ce se întâmplă.

CHIȘINĂU, 22 iun – Sputnik. După ce procurorul a cerut 19 ani de închisoare pentru Vlad Filat, Igor Popa, avocatul politicianului, a declarat că probele din acest dosar, în proporție de 90 la sută, nu ar fi pertinente, iar partea învinuirii ar fi cerut "de o manieră impertinentă" un număr maximal de ani de pușcărie. Totodată, el a afirmat că Filat se simte atât de rău, încât la ședința de judecată de miercuri nu mai avea capacitatea de a fi receptiv și de a înțelege ce se întâmplă.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat riscă să iasă din închisoare în anul 2035, la vârsta de 66 de ani

Astfel, în opinia lui Igor Popa, probele ar fi fost colectate contrar legislației Republicii Moldova, iar dosarul s-ar baza doar pe presupunerile procurorului.

”Nicio probă care ar demonstra vinovăția lui Vlad Filat. Vlad Filat nu a săvârșit nicio infracțiune. Procurorul face presupuneri. Se face tot posibilul pentru cava Vlad Filat să ajungă în pușcărie. Există posibilitatea cumulului parțial de pedepse, însă doamna Bețișor a cerut maximumul din ceea ce este posibil, adică cumulul total al pedepselor”, a declarat avocatul.

Totodată, potrivit lui Igor Popa, deși a ieșit din greva foamei, Vlad Filat a făcut acest pas fiind constrâns de starea sa de sănătate, care este extrem de precară.

”Medicii l-au împins la picurători, ca să iasă din greva foamei și să se reabiliteze. Vlad Filat nu are încredere în justiția moldovenească și își dorește un proces echitabil”, a mai spus avocatul.

Влад Филат 09.06.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii cer 19 ani de închisoare pentru Vladimir Filat

Acesta a mai declarat că la ședința de judecată de  miercuri Filat ”nu a fost receptiv și nu a fost în stare să înțeleagă ce se întâmplă”. În opinia lui Popa, faptul că această ședință a avut loc reprezintă un abuz, tratament inuman și degradant.

Apărătorul a anunțat că partea apărării va face apeluri la ambasadele din Republica Moldova și la instituțiile internaționale, deoarece, în opinia avocaților, ceea ce a cerut procurorul este o abatere de la bunul simț și de la legislația Republicii Moldova.

”Mai devreme sau mai târziu, acest dosar va fi făcut public. Toți vor înțelege că e un abuz, făcut la comanda unor actori politici”, a mai declarat Igor Popa.

De asemenea, avocatul a confirmat ceea ce afirmase în aceeași zi procurorul Adriana Bețișor și anume că urmează ca Vlad Filat să spună ultimul cuvânt, după care vor urma deliberarea și pronunțarea sentinței.

”Vlad Filat se va expune în ultimul său cuvânt”, a dat asigurări avocatul.

Fluxul de știri
0