Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăria Chișinău: referendumul privind demiterea lui Chirtoacă, tot mai aproape

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Dezbaterea publică de la Primăria capitalei s-a încheiat joi cu formarea unui grup de inițiativă pentru organizarea referendumului în problema demiterii lui Dorin Chirtoacă.

CHIȘINĂU, 23 iun — Sputnik. Grupul de organizare a referendumului cu privire la demiterea primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă a fost constituit din reprezentanții partidelor politice și organizațiilor neguvernamentale. Decizia respectivă a fost făcută publică joi de către participanții la dezbaterile publice care a avut loc la primărie.

Anterior, un grup de chișinăuieni și-a exprimat protestul în legătură cu activitatea primarului, îndemnându-l să plece anticipat din funcţie. Cetățeni au fost susţinuţi de consilierii municipali care sunt şi ei nemulțumiți de prestaţia primarului.

"Participanții la întrunirea de astăzi s-au exprimat univoc: demiterea lui Chirtoacă și punctum! Dezbaterile s-a încheiat cu elaborarea unei liste de cerințe și acțiuni pentru organizarea cât mai bună a referendumului", a relatat pentru Sputnik consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Ce va fi după demiterea lui Chirtoacă. Va fi mai bine? Chiar așa?

Acesta a mai subliniat că grupului pentru organizarea referendumului va fi condus de un reprezentant al societății civile.

Consilierul din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Victor Lutenco, a declarat pentru jurnaliști că "mișcarea pentru demiterea lui Chirtoacă" nu e îndreptată atât împotriva primarului, cât împotriva managementului defectuos al capitalei.

Un alt deputat în adunarea municipală, reprezentantul "Partidului Nostru" Ilian Cașu, a mai adăugat că "majoritatea locuitorilor din Chișinău se pronunță pentru demiterea actualului primar".

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Chişinăul fără şanse. Declaraţiile aberante ale primarului Chirtoacă

Anterior, ex-președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat pentru Sputnik Moldova că pentru organizarea referendumului de revocarea din funcţie a lui Dorin Chirtoacă există câteva cerințe obligatorii — numărul de voturi care vor fi date pentru demitere nu trebuie să fie mai mic decât numărul de voturi cu care a fost ales primarul.

În cele două mandate în care s-a aflat la funcția de primar al Chișinăului, Chirtoacă a reușit să ducă capitala la degradare, iar în instituţia condusă de el înflorește corupția, lucru sesizat și de organele de drept.

Printre "realizările" liberalului sunt străzile distruse și trotuarele pline de gropi, parcările neregulamentare, ambuteiajele, rutele de transport public care se schimbă în permanenţă, panourile publicitare care urâțesc orașul, sistemul de canalizare defect, clădirile istorice în delăsare și distruse intenționat.

Fluxul de știri
0