Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tentativă de asasinare a lui Donald Trump

© Sputnik / Никита Шохов / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump este candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc la 8 noiembrie curent.

CHIȘINĂU, 21 iunie — Sputnik. Michael Steven Standford, un britanic în vârstă de 19 ani, ar fi planificat asasinarea lui Donald Trump la mitingul din Las Vegas, transmite nbcnews.com.

Tânărul nu avea arma la el, dar s-a apropiat de un agent al serviciilor secrete americane, intenţionând să-i ia arma pentru a trage în Trump.

Вид на город Сан-Франциско - Sputnik Moldova
Au rămas doar doi: Clinton și Trump au câștigat alegerile primare în SUA

Michael Steven Standford voia să-i ceară un autograf lui Donald Trump la mitingul din Las Vegas, iar apoi să-l împuște cu pistolul luat din dotarea agenților serviciilor secrete. Presa americană scrie că în timpul conversației cu Trump, tânărul încerca să sustragă arma unui agent al Secret Service.

Potrivit anchetatorilor, Michael Standford avea un plan de rezervă în cazul în care eșua tentativa de asasinare a candidatului republican la șefia Casei Albe. Acesta cumpărase bilete și la mitingul din Pheonix, în Arizona, deplasarea fiind necesară doar dacă atacul din Las Vegas ar fi fost un eșec.

Stanford a fost arestat luni, 20 iunie, după ce cu o zi înainte, a avut loc tentativa de asasinare a miliardarului Donald Trump. Tânărul riscă până la zece ani de închisoare.

Cetățeanul britanic, reținut la mitingul lui Donald Trump pentru tentativa de atac asupra candidatului la prezidențialele din SUA, suferea de o formă de autism și era obsedat de show-ul televizat „Luptele roboților", scrie ziarul Telegraph. Acesta este un argument al apărării pentru a fugi de răspunderea penală.

Donald Trump este candidatul de facto al Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc la 8 noiembrie în acest an.

Fluxul de știri
0