Cât de bogat este președintele României Klaus Iohannis

© Pagina oficială a Președintelui RomânieiPreședintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Klaus Iohannis ar avea o avere de invidiat, în 2015 acumulând 82.000 de lei numai din vânzarea celor două cărți ale sale "Pas cu pas" și "Primul pas", potrivit portalului miscareaderezistenta.ro.

BUCURESTI, 21 iunie — Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, nu a mai trecut în declarația de avere și proprietatea de pe urma căreia încasa lunar o chirie considerabilă de la o bancă de top, scrie miscareaderezistenta.ro.

Clădirea Guvernului - Sputnik Moldova
Moțiunea de cenzură: acum sau la toamnă. Klaus Iohannis, piedica PSD

Sursa citată mai precizează că salariul de șef de stat a fost de aproximativ 134.000 de lei pe an. Pentru activitatea de profesor Klaus Iohannis a mai încasat, înainte să ajungă președinte, peste 22.000 de lei. Cărțile "Pas cu pas" și "Primul pas" i-au mai adus președintelui încă 83.000 de lei din drepturile de autor, iar din chirii familia prezidențială a mai câștigat circa 120.000 de lei.

Soția președintelui României, Carmen Iohannis, a avut un venit anual în 2015 de 22.554 lei, ca profesor la Colegiul "Gh. Lazăr" din Sibiu. Soții Iohannis ar deține în Sibiu două apartamente și trei case și un cont în moneda națională în valoare de 295.000 de lei.

Klaus Iohannis și soția sa au pierdut definitiv, în noiembrie anul trecut, un imobil din centrul municipiului Sibiu unde funcționează sediul unei bănci. Decizia a aparținut Curții de Apel Brașov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Fluxul de știri
0