Moțiunea de cenzură: acum sau la toamnă. Klaus Iohannis, piedica PSD

© Sputnik / Ilie CatrinoiuClădirea Guvernului
Clădirea Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PSD, Liviu Dragnea, îl amenință pe președintele Klaus Iohannis cu introducerea unei moțiuni de cenzură, care, sigur va duce la alegeri anticipate și la numirea unui prim-ministru PSD.

BUCUREŞTI, 13 iunie — Sputnik. Partidele câștigătoare la alegerile locale din 5 iunie i-au transmis președintelui Iohannis că nu mai vor premier tehnocrat.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Guvernul Cioloş are zilele numărate. Din America i se trage

Liviu Dragnea crede că ar fi bine dacă PSD ar introduce o moțiune de cenzură pentru declanșarea alegerilor anticipate în octombrie, cu o lună înainte de alegerile parlamentare. Președintele PSD dă de înțeles că un alt premier tehnocrat nu reprezintă siguranță pentru partidele politice câștigătoare în alegerile locale din 5 iunie.

"O moțiune de cenzură implică sigur alegeri anticipate și noi acum evaluăm să vedem dacă ajungerea sau declanșarea alegerilor anticipate, care se poate întâmpla probabil în octombrie, ne mai poate ajuta cu ceva. Discutăm realist. (…) Avem noi siguranța că dacă îi dăm jos pe tehnocrații ăștia nu vine o variantă mai rea?", a declarat Dragnea duminică seara la România TV.

Dragnea este convins că nu are niciun fel de garanție că, dacă PSD va da guvernul jos, președintele Klaus Iohannis pune un prim-ministru pe cel propus de social-democrați. Totodată, Liviu Dragnea se teme de o posibilă destabilizare a ţării şi îl ameninţă pe Klaus Iohannis că partidele nu vor accepta un alt technocrat celebru şi extraordinar.

"Ceea ce va propune președintele Iohannis nu va fi acceptat de noi pentru că, dacă intrăm pe drumul ăsta, înseamnă că noi invalidăm ceea ce a propus. Dacă va veni iar cu Dacian Cioloș, ceea ce e foarte posibil, dacă va veni cu un alt tehnocrat celebru, extraordinar, de nu știu unde, noi să respingem", a adăugat președintele PSD.

Fluxul de știri
0