Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima probă la BAC 2016. Nici un candidat eliminat

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaExamene, școală, elevi
Examene, școală, elevi - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reprezentantului Ministerului Educației, examinarea probelor la limba maternă pentru alogeni se va încheia la 26 iunie iar la 27 iunie vor fi afișate rezultatele. Fiecare candidat va putea să afle nota obținută în baza unei parole, pe site-ul ministerului de resort.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Marți a avut loc ultima probă din sesiunea de Bacalaureat 2016. Potrivit Ministerului Educației, nici un candidat nu a fost eliminat pentru fraude.

Reprezentantul Ministerului Educației, Anatol Topală, a amintit că la acest ultim examen din sesiunea de bază, candidații au susținut probele la limba maternă și anume  la limbile găgăuză, ucraineană și bulgară.

Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Societate
BAC-2016: acord final

”Nici un candidat nu a fost eliminat de la examen pentru motive de fraudă în cadrul acestei probe”, a anunțat marți Anatol Topală.

Potrivit reprezentantului Ministerului Educației, verificarea lucrărilor la limba maternă pentru alogeni se va încheia la 26 iunie, iar la 27 iunie vor fi afișate rezultatele. Fiecare candidat va putea să afle nota obținută în baza unei parole, pe site-ul ministerului de resort.

De asemenea, demnitarul a anunțat că acei candidați care nu sunt de acord cu notele obținute, le vor putea contesta, iar rezultatele examinării contestaților vor fi anunțate la 6 iulie.

Ca de obicei, pentru candidații care din motive obiective nu au reușit să participe la examenele din cadrul sesiunii de bază va fi organizată o sesiune suplimentară.

Anatol Topală le-a mulțumit tuturor participanților la sesiunea BAC 2016 pentru corectitudine și responsabilitate, iar celor care au promovat examenele le-a urat succese la admiterea în instituțiile de învățământ superior.

Fluxul de știri
0