Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BAC-2016: acord final

© Sputnik / Сергей Орлов / Accesați arhiva multimediaСдача экзамена
Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Abonare
Examenele de bacalaureat se apropie de sfârșit. Liceenii din Moldova vor trebui să-și demonstreze cunoștințele acumulate de-a lungul anilor la limba maternă.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Marți, absolvenții liceelor din RM se vor prezenta la ultimul examen de bacalaureat. Este vorba de testarea cunoștințelor la limba maternă: găgăuză, ucraineană sau bulgară.

Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Societate
BAC-2016: o parte dintre liceenii din Moldova susțin astăzi ultimul examen

Sesiunea de BAC a demarat la 3 iunie cu examenul la limba și literatura română pentru absolvenții liceelor alolingve. La 7 iunie a avut loc examenul la limba de instruire, la 10 iunie — la limba străină, la 14 iunie — la obiectul de profil, la 17 iunie —  la obiectul ales.

După cinci etape, pentru copiere au fost anulate în total lucrările a 30 de elevi,.

Verificarea lucrărilor de BAC va continua până la 26 iunie, iar rezultatele vor fi anunțate la 27 iunie. Din momentul anunțării notelor la toate examenele de BAC, absolvenții vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a contesta rezultatele sesiunii de examinare. Rezultatele finale vor fi făcute publice la 6 iulie.

Ca și în anii precedenți, toți candidații vor putea să-și vadă lucrările controlate după ce acestea vor fi scanate și plasate pe site. Testele vor putea fi accesate online în intervalul 27 — 28 iunie pe adresa www.bac.edu.md. În acest scop, absolvenții trebuie să se adreseze conducerii școlii pentru a obține codul individual de accesare. Codurile sunt strict confidențiale și vor fi transmise fiecărui elev în parte.

Fluxul de știri
0