Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un copil de un an a fost internat la Chișinău din cauza căldurii

© Sputnik / Мирослав РотарьРегистратура Больницы скорой помощи в Кишиневе
Регистратура Больницы скорой помощи в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Copilul de un an a fost internat după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii prea mari care s-a instalat în republică.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Un copil de un an din Chișinău a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de Diana Blănaru, purtătorul de cuvânt al Centrului Național Știintifico-Practic de Medicină Urgentă.

Incidentul a avut loc în jurul amiezii. Anume în acest interval de timp specialiștii recomandă să nu ne expunem prea mult la soare.

"Băiețelul are un an și trei luni. El a avut recent o pneumonie de care s-a tratat. După ce a stat mai mult timp la soare, i s-a făcut rău. Copilului i-a fost acordat primul ajutor, după care a fost internat", a spus Blănaru.

Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape 4 mii de persoane au cerut ajutor din cauza caniculei

Până la 23 iunie, în Moldova este în vigoare codul galben de caniculă. Pentru marți, sinopticienii au prognozat +38 de grade la umbră. La soare, temperatura va depăși +40 de grade.

În municipiul Chişinău, Bălţi, Cahul, Căușeni şi Comrat, au fost instalate corturile Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, care vor funcționa cât timp vor persista temperaturile caniculare. Oamenii pot veni aici pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor calificat.

Medicii le recomandă tuturor cetăţenilor să fie precauţi în zilele de caniculă. În cazul expunerii îndelungate la soare pot apărea leziuni locale ale pielii, febră, amețeli, frisoane, dureri de cap, bătăi frecvente de inimă, greață, vomă și pierderea cunoștinței în cazuri grave.

O atenţie deosebită trebuie acordată protejării copiilor care sunt mai sensibili la razele solare, persoanelor de vârstă înaintată, cu maladii cardiovasculare, cu hipertensiune. Se interzice expunerea la razele solare a copiilor de până la 1 an.

Fluxul de știri
0