Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 4 mii de persoane au cerut ajutor din cauza caniculei

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaЖенщина отдыхает на скамейке
Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii prognozează pentru marţi 37 de grade la umbră. Salvatorii sunt gata să acorde ajutor persoanelor care vor avea de suferit din cauza caniculei.

CHIŞINĂU, 21 iun – Sputnik. Timp de două zile, la corturile instalate de Departamentul Situaţiilor Excepţionale (DSE) în mai multe oraşe ale ţării s-au adresat după ajutor în jur de 4 mii de persoane, a declarat pentru Sputnik ofiţerul de presă al DSE, Diana Ţurcan.

Жара в Москве - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Arşiţă în Moldova. Temperaturile vor depăşi 43 de grade la soare

Potrivit ofiţerului de presă al DSE, doar pe parcursul zilei de luni corturile salvatorilor au fost vizitate de 2,6 mii de cetăţeni.

„În corturi, pe lângă salvatori sunt prezenţi şi medici care acordă, în caz de necesitate, primul ajutor”, a declarat Ţurcan.

Pentru evitarea efectelor negative ale temperaturilor înalte şi insolaţiei, specialiştii recomandă respectarea cu stricteţe a următoarelor reguli: evitarea expunerii excesive la soare între orele 11.00 – 18.00, consumul a cel puţin 2 litri de apă pe zi, renunțarea la băuturile alcoolice și a celor cu un conținut ridicat de cofeină sau de zahăr.

Fluxul de știri
0