Euro-2016: ce fac polițiștii germani în Franța

© AP Photo / Michael Probst Policiers allemands
Policiers allemands - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Ministerului german de Interne s-a expus și cu privire la armele aflate în dotarea polițiștilor pentru că în Germania nu există reguli stricte în ceea ce privește legăturile dintre arme și uniforme.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Într-un interviu acordat pentru Sputnik, reprezentantul ministerului german de Interne Uwe Ganz a vorbit despre măsurile de securitate de la Euro-2016.

Meciul România-Albania - Sputnik Moldova
România-Albania: 0-1. Şumudică: dezastru este un cuvânt blând

El a spus că ofițerii de poliție germani au sosit în Franța pentru a-i ajuta pe colegii lor în asigurarea securității în timpul Campionatului European de Fotbal. Ei au fost responsabili, printre altele, de monitorizarea suporterilor germani și de furnizarea de informații despre persoanele care reprezintă un potențial pericol, transmite Sputnik France.

Polițiștii germani își coordonează toate acțiunile cu forțele de ordine franceze și colaborează îndeaproape cu acestea. Ei patrulează străzile, pub-urile, cafenelele, și restaurantele, cât și stadioanele pe care se desfășoară meciurile.

Uwe Ganz s-a expus și cu privire la armele aflate în dotarea polițiștilor pentru că în Germania nu există reguli stricte în ceea ce privește legăturile dintre arme și uniforme.

„Ni sa spus: dacă aveți de gând să purtați uniforme, trebuie să aveți neapărat și armele asupra voastră. De aceea am venit în Franța cu armele noastre", a menționat Uwe Ganz.

Cu toate acestea, armele sunt folosite doar pentru a preveni amenințările la adresa vieții lor și în scopuri de auto-apărare. Astfel, polițiștii germani nu au dreptul să intervină în cazul unor probleme. Ei trebuie să cheme mai întâi ofițerii de poliție francezi pentru a lua o decizie cu privire la măsurile care urmează a fi aplicate.

Fluxul de știri
0