România-Albania: 0-1. Şumudică: dezastru este un cuvânt blând

© http://www.uefa.com/uefaeuroMeciul România-Albania
Meciul România-Albania - Sputnik Moldova
Abonare
România a fost învinsă în ultimul său meci din grupe de la Euro-2016 de Albania, părăsind turneul european de fotbal.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Visul optimilor a fost spulberat pentru echipa României în turneul european de fotbal după meciul de duminică seara cu Albania, în care a fost învinsă cu 0 la 1.

Футбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Франция - Румыния - Sputnik Moldova
Testemiţanu: arbitrajul i-a jucat festa României

În aceeași seara s-a desfășurat și partida dintre celelalte două selecționate din grupa României, Elveția și Franța, meci care s-a încheiat cu scor alb, 0 la 0. Astfel, Albania s-a clasat pe locul trei în grupă, cu trei puncte, având șanse de calificare în optimi, în funcție de rezultatele partidelor din celelalte grupe.

Imediat după meci, selecționerul echipei României, Anghel Iordănescu, a avut un discurs greu de înțeles, în care a vorbit despre imensele progrese făcute de Albania în fotbalul mondial şi de faptul că România s-a autodepășit prin calificarea în grupele Euro 2016, scrie Mediafax.

„Chiar nu ne reproșăm nimic! Regretăm rezultatul, normal… O înfrângere este o înfrângere, venită în faţa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente în care echipa noastră a controlat jocul. Ne reproșăm că am primit din nou un gol parabil, venit într-un moment în care jocul nu era în favoarea noastră", a spus Iordănescu.

„Dacă e să ne reproșăm ceva, a continuat selecționerul, e că nu am marcat. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noștri. Trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt!"

Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, este de acord cu fostul internațional Florin Prunea și consideră că oficialii Federației Române de Fotbal sunt principalii vinovați pentru eșecul naționalei României la Campionatul European din Franța, scrie gandul.info.

„Dezastru este un cuvânt blând. Suntem niște oameni lași și fără coloană vertebrală și nu spunem adevărul și tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. E tragic tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. Mi-e și scârbă să dezvolt foarte mult culisele acestui fotbal românesc. Trăim într-o ipocrizie şi o minciună", a spus antrenorul român.

„Ceea ce s-a întâmplat la acest Campionat European a fost o batjocură la adresa fotbalului românesc", a mai spus Șumudică.

Fluxul de știri
0