Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În jurul sănătăţii lui Filat sunt prea multe bârfe. Acesta nu a leşinat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 09.06.2016
Влад Филат 09.06.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este un certificat medical care să ateste că Vladimir Filat are o stare de sănătate agravată. Medicii de la urgenţă nu au identificat acutizări, ci doar o stare de slăbiciune.

CHIŞINĂU, 21 iun – Sputnik. Vladimir Filat nu şi-a pierdut cunoştinţa la şedinţa de judecată de marţi de la Judecătoria Buiucani. Informaţia a fost confirmată de procurorul anticorupţie Adriana Beţişor, care a fost prezentă permanent în sala de judecată împreună cu inculpatul Filat şu apărarea acestuia.

„Nu este un certificat medical care să ateste că Filat are o stare de sănătate agravată. Medicii de la urgenţă nu au identificat acutizări, ci doar o stare de slăbiciune. Am fost la faţa locului când Filat a fost investigat de medici”, a declarat Beţişor.

Procurorul spune că în tot acest timp nu a văzut ca inculpatul să fi leşinat, aşa cum scrie unele media din Chişinău şi cum afirmă avocatul lui Filat. Potrivit lui Beţişor, în argumentarea spuselor sale este şi constatarea medicilor de la urgenţă.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Filat, în greva foamei. Iată motivul

„Au început dezbaterile judiciare. În timpul desfăşurării şedinţei de judecată inculpatul a solicitat să fie verificat de un medic. Este în greva foamei şi este o procedură firească. După ce a fost verificat de medic, a fost chemată şi ambulanţa, deoarece dânsul atesta o slăbiciune pentru că nu a mâncat câteva zile”, a declarat procurorul.

Apărătorii lui Filat au solicitat ca şedinţa de judecată să fie amânată pentru o altă dată, astfel ca Filat să facă investigaţii medicale.

Magistraţii de la Judecătoria Buiucani au decis să amâne pentru miercuri, 22 iunie,  şedinţa în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Fluxul de știri
0