Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat, în greva foamei. Iată motivul

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Vladimir Filat este tratat nu tocmai amabil în Penitenciarul 13, iar instanța de judecată încalcă drepturile liderului PLDM. Din aceste considerente politicianul a declarat greva foamei, a spus avocatul Igor Popa.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Potrivit lui Igor Popa, încălcarea drepturilor lui Vladimir Filat de către instanța de judecată continuă. În semn de protest față de modul în care este tratat de justiție, dar și față de condițiile din penitenciar, liderul PLDM a spus că declară greva foamei.

Potrivit avocatului, această măsură extremă la care a recurs clientul său este periculoasă pentru viață și sănătate. Rudele lui Filat ar fi insistat și ele ca liderul PLDM să nu întreprindă acest pas, dar nimeni nu ar fi reușit să-l convingă.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Popa: Filat abia aşteaptă să înceapă a vorbi

Potrivit avocatului, această măsură extremă la care a recurs clientul său este periculoasă pentru viață și sănătate. Rudele lui Filat ar fi insistat și ele ca liderul PLDM să nu meargă la acest pas, dar nimeni nu ar fi reușit să-l convingă.

”Situația a intrat într-un cerc vicios. Instanța a respins iarăși cererea noastră privind caracterul public al procesului. În consecință Vlad Filat a hotărât, în semn de protest față de aceste abuzuri, să declare greva foamei”, a anunțat marți Igor Popa.

Avocatul a mai menționat:

”Am avut discuții cu dumnealui. Și rudele au insistat să renunțe la această măsură, care este periculoasă pentru sănătatea domnului Filat. Dar așa a ales dumnealui să protesteze contra acestor decizii ilegale pe bandă rulantă. Nici noi nu ne put facem meseria din cauza deciziilor judecătorilor”, a mai spus Igor Popa.

Potrivit avocatului, drepturile lui Vlad Filat sunt încălcate și în penitenciar:

”Până azi nu a fost la el notarul. De asemenea i-a fost redus timpul de plimbare și nu a avut posibilitatea să vorbească la telefon. Atitudinea față de el în penitenciar este, ca să zic așa, mai puțin amabilă”, a subliniat Igor Popa.

Ex-premierul Vladimir Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare.

Fluxul de știri
0