Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Soros: Rusia devine o putere mondială pe fundalul destrămării UE

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaФлаги России, ЕС,
Флаги России, ЕС, - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit cunoscutului finanțist american, procesele actuale reprezintă o reflectare "în oglindă" a celor care s-au produs cu un sfert de veac în urmă, în perioada destrămării URSS.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Pe măsură ce Uniunea Europeană dă semne de dezintegrare, Rusia se transformă întro putere mondială, a afirmat luni cunoscutul finanțist american, investitorul și miliardarul George Soros, în luarea sa de cuvânt în cadrul clubului „Otcrâtaia Rossia" („Rusia deschisă") de la Londra.

Potrivit lui Soros, acest proces complicat a putut fi urmărit atunci când începuse destrămarea Uniunii Sovietice, în timp ce blocul european se extindea.

Рубли и юани - Sputnik Moldova
Politică
Soros: probabilitatea unui nou război mondial există

Miliardarul a mai adăugat că acum simte, mai mult ca niciodată, că soarta UE depinde de viitorul Ucrainei.

Totodată, el a menționat că relațiile dintre Rusia și Occident s-ar fi putut dezvolta într-o altă direcție.

„Cred că, dacă FMI ar fi ținut cont pe vremuri de sfatul meu și ar fi acordat ajutorul din partea Occidentului nu guvernelor, ci pentru soluționarea unor probleme concrete, cum ar fi reforma sistemului de pensionare sau rezolvarea problemei șomajului, relațiile noastre actuale cu Rusia ar fi avut o altă bază", a constatat Soros, citat pe pagina de Facebook „Otcrâtaia Rossia”.

Fluxul de știri
0