Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Soros: probabilitatea unui nou război mondial există

© Sputnik / Alexandr Demyanchuk / Accesați arhiva multimediaРубли и юани
Рубли и юани - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit miliardarului, el poate fi declanșat de SUA și China.

CHIȘINĂU – Sputnik Moldova. Conflictul dintre SUA și China poate pune începutul unui nou război mondial, consideră miliardarul america George Soros, care este citat de RIA Novosti.

Un asemenea scenariu este posibil, prognozează el, dacă autoritățile din China vor avea nevoie de un conflict extern pentru a se menține la putere. Ei, de exemplu, pot începe o agresiune contra Japoniei, care este aliat al SUA.

SUA, pentru a evita un asemenea scenariu, trebuie ”să cedeze din gros” Chinei: să permită yuanului să devină parte a coșului valutar al Fondului Monetar Internațional (FMI). În acest caz, valuta chineză ar putea fi un concurent serios pentru dolar.

Bejingului și Washingtonului, meditează Soros, le va fi greu să ajungă la o înțelegere, dar alternativa este ”foarte neplăcută”. Ea constă în faptul că China va intra într-o uniune militară cu Rusia, și atunci pericolul unui nou război mondial este real.

Fluxul de știri
0