Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vizita lui Putin în China: peste 30 de documente sunt pregătite pentru semnare

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaПекин.
Пекин. - Sputnik Moldova
Abonare
Pachetul de documente include acorduri la diferit nivel care vor fi încheiate între state, guverne, instituții și departamente, agenți economici și organizații neguvernamentale.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. În cadrul vizitei președintelui FR, Vladimir Putin, la Beijing este preconizată semnarea a peste 30 de documente, a declarat într-un interviu acordat jurnaliștilor ruși ambasadorul Rusiei în China, Andrei Denisov.

La invitația președintelui RPC, Xi Jinping, la 25 iunie președintele Rusiei va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză.

„În ceea ce privește documentele care sunt pregătite pentru semnare, aceasta a devenit iarăși o tradiție: semnarea unor pachete mari de documente care includ câteva zeci de acorduri diferite, memorandumuri, protocoale, contracte atât la nivel interstatal, interguvernamental, la nivelul unor departamente și instituții de stat aparte și, cum se spune, la nivel corporativ, cât și la nivel de organizații neguvernamentale", a spus Denisov.

Визит президента РФ В.Путина в Китайскую Народную Республику. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlin: la 25 iunie, Putin va efectua o vizită oficială în China

Potrivit acestuia, printre documentele respective se află și proiecte destul de importante care reflectă noile sfere ale parteneriatului economic. De exemplu, cele legate de participarea companiei chineze la valorificarea resurselor turistice ale Caucazului de Nord.

Ambasadorul rus a menționat că, în afară de aceasta, există proiecte asupra cărora se poartă negocieri de câțiva ani. De exemplu, în domeniul construcției de avioane civile, a aeronavelor mari de pasageri și a elicopterelor grele. De asemenea, există documente ce țin de ramura energiei atomice și cea a activității cosmice.

„În ceea ce se referă concret la vizita din 25 iunie, compartimentul de lucru a acesteia, avem pe masă o listă impunătoare ce conține peste 30 de proiecte, care se mai află în curs de pregătire", a adăugat Denisov.

Fluxul de știri
0